Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iarna va veni mult mai devreme decât ne așteptăm: Iată când vor cădea primii fulgi

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii prognozează ninsori și viscol chiar din luna noiembrie.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Iarna ar putea să vină mult mai repede în acest an, iar primele ninsori vor cădea deja în luna noiembrie. Estimările meteorologilor arată că se vor înregistra episoade crunte de viscol ori ger, inclusiv, în luna martie, scrie presa de peste Prut.

Iarnă - Sputnik Moldova
Iarnă în prima lună de toamnă: Prima ninsoare din acest an - Video

Prognoza realizată de meteorologii români este îngrijorătoare, întrucât se pare că iarna anului 2018-2019 va fi lungă și grea. Primele ninsori își vor face apariția încă în luna noiembrie, iar în lunile decembrie, ianuarie și februarie vom avea strat consistent de zăpadă, scrie romaniatv.net.

În lunile decembrie, ianuarie și februarie va ninge frecvent, iar în luna martie se va semnala ger năprasnic și viscol, fenomene ce vor afecta mai multe zone din Europa.

Ne așteaptă o iarnă lungă: Meteorologii au făcut primele prognoze>>>

Meteorologii din țara noastră prognozează pentru următoarele zile vreme frumoasă, cu soare și cer senin. În data de 17 și 18 octombrie temperatura aerului va atinge maxime de 23 de grade Celsius în timpul zilei și minime de doar cinci grade în timpul nopții. La sfârșitul săptămânii vom avea cu câteva grade mai puțin. Vineri și sâmbătă vor fi 21 de grade Celsius în timpul zilei și 8 grade în timpul nopții. Duminică meteorologii prognozează ploi în centrul și nordul țării și temperaturi de 19 grade.

Fluxul de știri
0