Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Lună artificială” în spațiu: Vezi ce țară ar putea să o lanseze

© Sputnik / Мирослав РотарьLună - Imagine Simbol
Lună - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O instalație destinată reflectării lumina lunii originale, dar care o depășește de 9 ori în termeni de luminozitate, a fost inaugurată în orașul chinez Chengdu. Invenția ar putea permite pe viitor să se renunțe la lumina stradală, spune presa din țară.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Denumită "Luna Artificială", această inovație chineză ar putea fi lansată în curând în spațiu pentru a lumina străzile. Cel puțin așa scrie ziarul chinez Cotidianul Poporului.

Вид на Землю с Международной космической станции - Sputnik Moldova
(VIDEO) Imagini incredibile ale planetei noastre realizate din spațiu

Inaugurat pe 10 octombrie în orașul Chengdu, în centrul Chinei de Vest, dispozitivul ar trebui să reflecte lumina Lunii adevărate. Cu excepția faptului că acesta va fi de nouă ori mai strălucitor decât satelitul Pământului și astfel ar putea face posibilă renunțarea la iluminatul stradal, diametrul zonei pe care ar putea să îl lumineze fiind între 10 și 80 de kilometri, detaliază cotidianul, citat de Sputnik France.

Condițiile tehnice pentru atingerea acestui obiectiv au fost deja îndeplinite, deschizând calea pentru posibila lansare până în 2020, scrie ziarul.

Ideea prezentată de China reflectă un proiect rusesc din 1993. Până atunci, țara a testat un proiector spațial numit Zemlea-2. Invenția trimitea pe Pământ un punct de lumină de 5 km și se deplasa pe orbită cu 8 km pe secundă, ca și cea a navei de transport cargo Progres, dezvoltată pentru a alimenta stația spațială Salut 6, ca parte a programului spațial sovietic.

Fluxul de știri
0