Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atac asupra unui angajat al penitenciarului din Taraclia: Cine i-a pus gând rău

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un gardian de la penitenciarul din Taraclia a fost lovit puternic la cap de un deținut condamnat la 11 ani de pușcărie.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Un deținut din Penitenciarul Taraclia, condamnat la 11 ani de închisoare, a agresat un ofițer de serviciu din cadrul instituției. Angajatul a fost lovit de către acesta în cap, în timp ce intenționa să intre în celula deținutului pentru a efectua percheziții.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Un deținut s-a sinucis într-un penitenciar din Bălți: Detalii

Imediat a fost solicitat serviciul 112. Gardianul a fost internat la Spitalul Raional Taraclia pentru acordarea îngrijirilor medicale. În acest caz au fost acumulate materialele necesare și informații de la reprezentanții Inspectoratului de Poliție Taraclia și a angajaților procuraturii. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Decesele se țin lanț: O deținută a murit în penitenciar>>

Nu este prima dată când viața gardienilor este pusă în pericol. Anterior, unul dintre asasinii Cristinei Parhomenco, adolescenta de 14 ani din Strășeni, ucisă cu bestialitate de patru minori în noiembrie 2016, i-a bătut pe angajații penitenciarului 13. Deținutul a lovit doi gardieni cu un obiect metalic, iar când a fost imobilizat, agresorul a lovit cu piciorul un alt supraveghetor.

Procurorii au expediat în judecată cauzele penale de învinuire a inculpatului și complicilor săi. Dacă vor fi recunoscuți culpabili de cele incriminate, aceștia riscă să petreacă încă 12 ani după gratii. În aprilie 2017, Judecătoria Strășeni i-a condamnat pe cei trei criminali minori la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Fluxul de știri
0