Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veronica Cernat, despre combaterea violenței în familie

© Sputnik / OsmatescoVeronica Cernat
Veronica Cernat - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația împotriva violenței în familie „Casa Mărioarei" este o asociație obștească, fondată în anul 2000, care activează în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie. De la fondare și până în prezent, de servicii specializate profesioniste au beneficiat peste 15 mii de femei si copii, supuși violenței domestice.
Veronica Cernat, despre combaterea violenței în familie

Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, reprezentanta asociației Veronica Cernat a menționat că adesea victimele violenței în familie sunt copiii.

"Copiii abuzați sunt lăsați în umbră și sunt foarte afectați psihologic. Emigrarea în masă conduce la lipsa de supraveghere, de atenție, de monitorizare și de comunicare cu copiii. În special, cea mai vulnerabilă perioadă este vârsta adolescenței. Aceștia ajung să utilizeze diferite substanțe sau să abandoneze școala", a explicat Veronica Cernat.

Veronica Cernat spune că la asociație sunt înregistrate multe cazuri în care tata își agresează copiii moral și fizic. Numărul adresărilor la centru a crescut, deoarece societatea a devenit mai informată, iar femeile au înțeles că pot rupe cercul vicios al violenței în familie.

"Violența în familie este, de fapt, intenția de a prelua controlul. Victima nu are dreptul de a vorbi sau de a face o acțiune. Noi încurajăm toate femeile să apeleze la centrul nostru și să solicite ajutor pentru a-și proteja familia", a adăugat Cernat.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0