Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polonia: Poliția a utilizat gaze lacrimogene împotriva oponenților “marșului egalității”

© REUTERS / AGENCJA GAZETAПольская полиция применила слезоточивый газ и водяную пушку для разгона контрманифестации в Люблине
Польская полиция применила слезоточивый газ и водяную пушку для разгона контрманифестации в Люблине - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția poloneză a utilizat gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru disperarea unei contramanifestații la Lublin, anunță postul de radio RMF FM.

CHIȘINĂU, 15 oct — Sputnik. Sâmbătă, la Lublin a avut loc Marșul Egalității, la care au participat peste o mie de oameni, inclusiv un număr mare de persoane de orientare sexuală netradițională. Autoritățile locale nu au autorizate desfășurarea acțiunii însă organizatorii nu s-au conformat deciziei oficialităților. Câteva sute de oponenți ai marșului au încercat să blocheze desfășurarea manifestației.

Marș pentru familie, imagine de arhivă - Sputnik Moldova
La Chișinău s-a desfășurat Marșul tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale

O încercare de a bloca marșul a avut loc între străzile Lubartowska și Świętoduska. Poliția a îndemnat protestatarii să elibereze strada pentru că desfășurarea manifestațiilor în acest loc este ilegală. Oponenții marșului nu au răspuns la somațiile oamenilor legii și au început să scandeze: "Băiat, fată, familie normală", "Familia este fundamentul civilizației", potrivit sursei citate.

Poliția a utilizat grenade sonore, gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a pune capăt blocării marșului. În direcția polițiștilor au zburat pietre, anunță postul de televiziune. Organizatorii marșului au fost nevoiți să-și schimbe traseul.

În urma ciocnirilor cu poliția au fost reținute zeci de persoane care urmează să fie trase la răspundere.

Fluxul de știri
0