Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele turc, Recep Erdogan, este așteptat în Moldova: Iată ce întrevederi va avea

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdoğan, va vizita țara noastră în zilele de 17-18 octombrie. Șeful statului turc va fi însoțit de soția sa în vizita sa.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdogan, se va afla în țara noastră în perioada 17-18 octombrie.

Премьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время совместной с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Politică
Vizita lui Erdogan în Moldova - detalii de ultimă oră

”Potrivit agendei, în cea de-a doua zi a aflării sale în Moldova, oaspetele turc și soția sa vor vizita Găgăuzia. La Comrat și în alte localități ale regiunii, va avea loc inaugurarea a șase obiecte sociale importante, construite prin contribuția partenerilor turci. Este vorba despre o grădiniță, un spital, o școală de creație pentru elevi, un centru de cultură, un azil de bătrâni și un parc”, a declarat șeful statului, Igor Dodon. 

La fel președintele a precizat că această vizită va fi organizată la cel mai înalt nivel și va contribui la consolidarea, aprofundarea și extinderea relațiilor de colaborare dintre cele două state în toate domeniile de interes comun.

Agenţia Guvernamentală Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA) a răspuns la solicitarea președintelui Republicii Moldova și, în prezent, finalizează reconstrucția clădirii Preşedinţiei, grav afectată la 7 aprilie 2009. 


Fluxul de știri
0