Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Videoconferință: Jurnaliștii moldoveni vor putea adresa întrebări Mariei Zaharova

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, 16 octombrie, ora 16.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc o videoconferință cu purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova; aceasta va vorbi despre modul în care Federația Rusă își va construi relațiile cu Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Moscova este acuzată de faptul că îi tratează pe politicienii SUA și ai Marii Britanii ca pe niște pioni și că decide soarta alegerilor din aceste țări. Se va implica oare Rusia în alegerile parlamentare din Republica Moldova? Despre acest subiect, dar și despre multe altele, se va discuta în cadrul videoconferinței Moscova — Tbilisi — Tallinn — Chișinău cu participarea reprezentantului oficial al MAE al Rusiei, Maria ZAHAROVA. Organizatorul videoconferinței la Chișinău este Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse va vorbi despre ceea ce crede Rusia vizavi de laboratoarele biologice ale Pentagonului de pe teritoriul Republicii Moldova și despre faptul cum va reacționa Moscova la presiunile exercitate asupra limbii ruse în țara noastră.

Totodată, reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse va răspunde la întrebările ce țin de reacția Rusiei la activizarea colaborării militare dintre Moldova și NATO, precum și la cele referitoare la retragerea contingentului restrâns de trupe ruse din Transnistria.

Zaharova va vorbi inclusiv despre atitudinea Rusiei față de vectorul european de dezvoltare a Republicii Moldova, care în ultima perioadă provoacă demersuri antirusești din partea Chișinăului.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md
Tel.: 079900003.

Videoconferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: Bd. Ștefan cel Mare. 202, et. 4.

Fluxul de știri
0