Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Națională a Moldovei scoate în vânzare lei moldovenești

© Photo : Serviciul de presa al BNMMonede metalice: de 1, 2, 5 și 10 lei
Monede metalice: de 1, 2, 5 și 10 lei - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Toți doritorii vor putea procura seturi de monetărie cu cele patru monede noi de 1, 2, 5 și 10 lei.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a luat decizia de a emite seturi de monetărie cu monedele de 1, 2, 5 și 10 lei,  în scop de reprezentanță, numismatic sau în calitate de suvenir, la numeroase solicitări parvenite de la instituții publice, organizații comerciale, agenții de turism și cetățeni.

Înainte de a plasa comanda de producere, banca centrală solicită potențialilor cumpărători să indice cantitățile indicative pe care ar dori să le procure, fără obligații contractuale la această etapă. Aceștia sunt rugați să expedieze o cerere preliminară la adresa electronică operatiuni.numerar@bnm.md până pe data de 31 octombrie 2018.

Din 28 februarie 2018, BNM pune în circulație noi monede metalice: de 1, 2, 5 și 10 lei - Sputnik Moldova
Societate
Monedele de 1, 2, 5 și 10 lei vor aduce economii de 300 de milioane de lei

Pe lângă cele patru monede, prezentate pe avers și revers, setul conține o descriere a specificațiilor tehnice și a elementelor de siguranță, precum și legenda acestora în limbile română și engleză. 

Seturile vor putea fi procurate de la BNM de către instituțiile guvernamentale, iar de ceilalți doritori, agenți economici sau persoane fizice — de la băncile licențiate. 

Potrivit BNM, setul a fost elaborat cu ocazia evenimentului oficial din 28 februarie 2018, când a fost lansată o serie nouă de monede metalice de  1,  2,  5 și 10 lei.

Fluxul de știri
0