Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii din Rusia, decorați pentru ajutorul acordat după accidentul din Kaluga

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIМолдова наградила российских спасателей за помощь после аварии в Калуге
Молдова наградила российских спасателей за помощь после аварии в Калуге - Sputnik Moldova
Abonare
IGSU le-a oferit colegilor din Federația Rusă medalii pentru solidaritate în situații excepționale.

CHIȘINĂU, 14 oct — Sputnik. Responsabili din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova au efectuat o vizită oficială în orașul Kaluga din Federația Ruse pentru a aduce mulțumiri colegilor din cadrul Ministerului pentru Situații Excepționale, în urma ajutorului oferit la repatrierea victimelor din tragicul accident produs în vara anului 2018.

Angajații IGSU le-au oferit ofițerilor din Federația Rusă Medalii pentru Solidaritate și au transmis un mesaj de mulțumire a conducerii Inspectoratului pentru ajutorul și asistența oferită în dificila misiune.

”Ceremonia de înmânare a mențiunilor a avut loc pe 12 octombrie în subdiviziunea Ministerului pentru Situații Excepționale din Kaluga, unde ofițerii IGSU au vorbit despre solidaritatea și sprijin reciproc în situații excepționale”, anunță instituția într-un comunicat.

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIMoldova i-a decorat pe salvatorii ruși pentru ajutorul acordat după accidentul din Kaluga
Молдова наградила российских спасателей за помощь после аварии в Калуге - Sputnik Moldova
Moldova i-a decorat pe salvatorii ruși pentru ajutorul acordat după accidentul din Kaluga

Tragedia s-a produs, sâmbătă dimineața, 4 august, la ora 7:40, pe drumul M3 din Rusia. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbuz de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare ale Republicii Moldova. Impactul celor trei mașini a fost filmat de o cameră de bord amplasată pe un autovehicul care tocmai se deplasa în spatele microbuzului cu cetățenii moldoveni.

În urma impactului, nouă persoane au decedat, dintre care șapte cetățeni ai Republicii Moldova. Alți șapte moldoveni au fost răniți. Repatrierea victimelor și a sinistraților a fost efectuată de IGSU al MAI.

Fluxul de știri
0