Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul, în cifre și fapte: Statistici de Ziua Orașului

© Sputnik / Miroslav RotariВорота города. Прямо как настоящие!
Ворота города. Прямо как настоящие! - Sputnik Moldova
Abonare
Cifre și fapte mai puțin cunoscute despre Capitală - un bilanț de Ziua Orașului Chișinău.

CHIȘINĂU, 14 oct — Sputnik. Biroul Național de Statistică a prezentat astăzi, când este sărbătorit Hramul Chișinăului, un șir de date curioase cu privire la capitala țării.

Hramul orașului - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Hramul Chișinăului: Programul complet al manifestărilor care vor avea loc în Capitală

Datele se referă la anul 2017, deoarece bilanțul pentru 2018 va fi făcut mai târziu, după încheierea acestuia. Din infograficul prezentat de BNS putem afla câte persoane s-au născut în Chișinău, câte căsătorii au fost înregistrate, câte divorțuri și multe altele.

Astfel, în capitala Moldovei s-au născut anul trecut 6 277 de copii. Au murit 6 098 de persoane. Este interesant și raportul dintre tineri și pensionari în Chișinău. Potrivit statisticii, numărul tinerilor este de 290 de mii 587, iar al pensionarilor — de 136 de mii 624.

Anul trecut au fost încheiate de două ori mai multe căsătorii decât divorțuri — 5 469 față de 2 462.

În Chișinău au fost cazați anul trecut 133 de mii 122 de turiști.

Câștigul salarial mediu lunar al unui chișinăuian a fost de 6 716 lei. De asemenea, anul trecut în Chișinău au fost date în folosință 7 776 de apartamente. Troleibuzele din capitală au transportat 123,3 milioane de pasageri.

Fluxul de știri
0