Filmul de animație are circa 30 de episoade și a fost difuzată în peste 45 de țări ale lumii. În unele state, cum ar fi Indonezia, desenul animat a fost inclus de Ministerul Educației în programa de studii. Paradoxal, dar Cartea Cărților, potrivit Doinei Bejenaru, se bucură de o popularitate foarte mare în țările musulmane cum ar fi Irak sau Turcia. Personajele, dar și grafica se pare că au fost îndrăgite de copii.
În Republica Moldova acest proiect este difuzat la posturi TV, iar părinții care își doresc să le oferă copiilor jocuri, materiale online dar și desene animate educative, o pot face absolut gratuit, accesând pagina proiectului.
"Cartea Cărților vrea să transmită un mesaj pozitiv, unul creștin, valori care aduc sănătate mentală și echilibru spiritual. Considerăm că educația copiilor începe de la 2-3 ani și nu de la 7 ani. Ce vom sădi, asta vom avea. Este un concept genial", a declarat Doina Bejenaru.
Reprezentanta CBN Moldova, este de părere că majoritatea desenelor animate produse de unele companii americane nu fac altceva decât să dezvolte mai multe calități negative în rândul copiilor.
"Trebuie să înțelegem că mintea noastră nu poate filtra mesajul negativ, iar asta distruge mentalitatea copiilor. Desenele animate realizate de unele companii americane sunt inadmisibile", a conchis Doin Bejenaru.
Invitata emisiunii Sputnik Matinal a menționat că acest proiect este implementat în întreaga lume, iar compania care a realizat proiectul Cartea Cărților, CBN (The Christian Broadcasting Network) are o experiență de circa 60 de ani.