Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce Primăria este în imposibilitate să acorde locuințe temporare în cazuri excepționale

© Sputnik / Miroslav RotariOleg Cernei
Oleg Cernei - Sputnik Moldova
Abonare
La Spitalul Feroviar Central din Chișinău rămân a fi cazate în total 29 de persoane care anterior au fost evacuate din blocul de pe bd. Moscova 11/5. La fel, la Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul" au fost prevăzute 50 de locuri suplimentare pentru cazare.
De ce Primăria este în imposibilitate să acorde locuințe temporare în cazuri excepționale

Fostul consilier municipal Oleg Cernei a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că, anterior, în Chișinău a existat un fond locativ de manevră. Astfel, în caz de situație excepțională municipalitatea avea posibilitatea să acorde persoanelor sinistrate locuințe destinate cazării temporare.

"De exemplu, pe strada Eugen Coca și Vasile Lupu erau desemnate două blocuri locative cu patru nivele. Pe parcursul anilor, locuințele au fost repartizare și privatizate. Mai mult decât atât, când se dădea terenul de pământ către companiile de construcție, în deciziile Consiliului municipal era specificat că aceste companii se obligă să transmită 10% din numărul de apartamente municipalității. Dacă să acumulăm toate aceste decizii, acum trebuia să avem cel puțin 500-600 de apartamente acordate pentru situații excepționale", a explicat invitatul.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio realizat cu Oleg Cernei.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0