Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vizele pentru unii străini care vor veni în Moldova vor fi perfectate mai ușor

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii străini care vor fi invitați de autoritățile centrale și locale din Republica Moldova, vor fi scutiți de procedura invitației la perfectarea vizei de intrare în țara noastră.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Toți cetățenii străini, invitați de Guvern sau de autoritățile administrației centrale, vor fi scutiți, la perfectarea vizei de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, de procedura invitației. Deputații de la Chișinău au votat vineri, în prima lectură, un proiect de lege în acest sens, propus Parlamentului de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). 

Secretarul general de stat la MAEIE, Mihail Căpățână, a declarat în fața deputaților că inițiativa propusă urmărește creșterea fluxului de persoane fizice și juridice care vor vizita Republica Moldova, ceea ce va facilita cooperarea economică și atragerea investițiilor.

”Mai mulți oameni de afaceri din străinătate și companii multinaționale vor putea stabili contacte directe cu mediul de afaceri și autoritățile din Republica Moldova, în vederea efectuării unor studii de piață pentru eventuale proiecte investiționale”, a declarat membrul Guvernului.

Pașaport - Sputnik Moldova
Din noiembrie, va începe să fie acordată cetățenia Republicii Moldova prin investiție

Președintele comisiei securitate, apărare și ordine publică, Eugen Carpov, a precizat că prin această lege nu se abolește regimul de vize. 

”Pentru aceste persoane va fi o scrisoare din partea autorităților centrale sau locale de a li se acorda vize. Pentru ei va fi suficientă o scrisoare semnată de un ministru, primar, etc, fără ca să i se mai ceară autorizația de la Biroul Migrație și Azil”,  a spus Carpov.

Republica Moldova oferă facilități fiscale și vamale în cadrul zonelor economice libere și oportunități în cadrul parcurilor industriale. În prezent, sunt scutiți de invitații doar cetățenii străini, invitați de Guvern sau de autoritățile administrației centrale, în cadrul proiectelor investiționale ce prezintă interes pentru economia națională.

Fluxul de știri
0