Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare cod galben pentru zilele următoare: Cum va fi vremea în weekend

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaЛист клена в Летнем саду в Санкт-Петербурге
Лист клена в Летнем саду в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Vreme neobişnuită în acest miez de toamnă. Agențiile meteo internaționale au anunţat un val neobişnuit de căldură în toată Europa. Totodată,în Moldova sunt aşteptate îngheţuri în orele nocturne, ceea ce însă nu este ceva neobişnuit pentru această perioadă.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Agențiile meteo internaționale anunță o schimbare radicală a vremii la sfârșitul acestei săptămâni. Un val neobișnuit de căldură va cuprinde întreg continentul european. Şi în ţara noastră va fi mai cald decât normalul pentru această perioadă, noaptea în schimb sunt aşteptate îngheţuri de până la minus două grade Celsius.

Anomalie climatică în Europa

Valul de căldură va aduce temperaturi anormal de mari, de până la 30 grade Celsius, în toată Europa, inclusiv în nordul Scandinaviei, informează Severe-Weather.eu, citat de digi24.ro.

Temperaturile vor fi cu 7-10 grade Celsius mai mari decât norma pentru această perioadă. În weekend, în unele zone din Franța și Spania, temperaturile vor atinge și depăși pe alocuri 30 de grade Celsius.

© Photo : Severe-WeatherUn val neobișnuit de căldură aduce temperaturi anormal de mari, inclusiv în Oceanul Arctic
Un val neobișnuit de căldură aduce temperaturi anormal de mari, inclusiv în Oceanul Arctic - Sputnik Moldova
Un val neobișnuit de căldură aduce temperaturi anormal de mari, inclusiv în Oceanul Arctic

Vreme anormal de caldă va fi și în Peninsula Scandinavă, unde temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, cu 15 grade mai mult decât media lunii octombrie.

Masa de aer cald se va extinde inclusiv înspre Oceanul Arctic, unde temperaturile vor fi mai mari cu 15-18 grade decât cele obișnuite, precum și în Groenlanda și Svalbard.

Cum va fi vremea în Moldova

Vremea va fi destul de caldă şi în ţara noastră. Maximele termice vor oscila sâmbătă şi duminică între 20 şi 22 de grade Celsius şi ne vom putea bucura de mult soare. Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben de îngheţuri în toată ţara, valabilă pentru perioada 13-15 octombrie.

În orele nocturne și de dimineață pe 13 octombrie în zonele depresionare, iar pe 14-15 octombrie la suprafața solului și izolat în aer, se prevăd înghețuri cu intensitatea de —1..-2° grade Celsius.

Totuşi, pe parcursul zilei vremea va rămâne la fel de caldă şi săptămâna viitoare. Precipitaţii nu sunt prognozate.

Fluxul de știri
0