Sergiu Afanasiu spune că cea mai pregnantă diferență dintre școala primară și privată sunt condițiile pe care le oferă acestea. Școlile private sunt de obicei dotate mai inovativ din punct de vedere tehnologic și al metodelor de educare.
"Dotarea și echiparea sălilor de clasă și laboratoarelor constituie o mare diferență. Totodată, instituțiile private au găsit mijloace financiare ca să sporească salarii și să ofere condiții pedagogilor, iar ei la rândul lor să nu abandoneze cariera și să rămână în sistemul educațional. Totuși avem mulți profesori care se dedică profesiei și își îndeplinesc meseria cu demnitate, indiferent de tipul instituție în care își desfășoară activitatea", a menționat invitatul.
Sergiu Afanasiu a explicat că numărul de elevi este mai mare în sistemul educativ de stat. O clasă poate avea până la 30 de elevi ceea ce poate însemna o atenție deficitară din partea profesorului care nu se poate ocupa de toți copiii din clasă în detaliu.
"La o școală privată, clasele sunt compuse dintr-un număr mai mic de copii, ceea ce înseamnă că profesorul se poate axa pe nevoile fiecăruia dintre copii", a punctat Sergiu Afanasiu.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Autor: Cristina Baș