Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turkish Stream: Rusia evocă destinaţiile principale în Europa

© Photo : TurkstreamTurkish Stream
Turkish Stream - Sputnik Moldova
Abonare
Primele livrări de gaze rusești către Turcia prin conducta Turkish Stream ar putea începe la 1 ianuarie 2020. Printre destinațiile sale prioritare din Europa se numără Bulgaria și Austria.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Construcția conductei de gaz Turkish Stream, destinată să alimenteze Turcia cu gaze rusești care trec sub Marea Neagră, se desfășoară în conformitate cu termenele stabilite, a anunțat Alexandr Novak, ministrul rus al Energiei. El a spus că primele livrări prin ambele conducte ar putea începe la 1 ianuarie 2020.

Ministrul a menționat, de asemenea, potențialii consumatori europeni de gaz livrați prin Turkish Stream.

Gazprom Chairman of the Board Alexei Miller visits the ETERNO shop of the Chelyabinsk Pipe-Rolling Plant - Sputnik Moldova
Rusia
Economist: Europa are mai mare nevoie de „Nord Stream-2” decât Rusia

"Extinderea unei conducte ar trebui să asigure livrările de gaze în sud-estul Europei, în țările care au nevoie de gaze. Există mai multe variante de traiectorie. O variantă este Grecia și Italia, altele se referă la transportul prin Turcia în Bulgaria, apoi în Serbia, Ungaria și Austria", a continuat el.

El a adăugat: "În prezent, extindem infrastructura de transport de gaze în aceste țări, destinația noastră prioritară este, evident, cea care duce la Bulgaria și Austria".

Anunțat în decembrie 2014, proiectul de gazoduct Turkish Stream trebuie să compenseze abandonarea bruscă a proiectului South Stream, un proiect precedent de gazoduct care urma să alimenteze Europa de Sud prin Marea Neagră și ocolind Ucraina. Rusia l-a oprit din cauza blocajului Comisiei Europene.

Punerea în funcțiune a Turkish Stream a fost programată inițial pentru decembrie 2016, însă proiectul a fost oprit în octombrie 2015, ca urmare a unei crize diplomatice de mai multe luni între Ankara și Moscova. În final, a fost reactivat în septembrie 2016.

Fluxul de știri
0