Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Europa: Poliția franceză a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanților - Video

© Sputnik / Irina KalashnikovaProteste - Paris
Proteste - Paris - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliția din Paris a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanților agresivi.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Poliția a utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor în timpul manifestațiilor din Paris, transmite corespondentul RIA Novosti.

Беспорядки в Бухаресте: полицейские применили водометы и слезоточивый газ - Sputnik Moldova
Video
Ciocniri violente la București: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă

Manifestanți se deplasau într-un marș pe bulevardul Raspail. La un moment dat, la începutul coloanei au apărut niște huligani în haine negre, cu glugi și măști. Câteva persoane s-au repezit cu huiduilei înainte, iar în următoarele clipe în aerul de deasupra bulevardului s-au făcut simțite gaze lacrimogene.

Persoanele aflate în stradă, atât participanții la acțiune, cât și pietonii care se aflau accidental în zonă, au început să tușească și să-și acopere ochii.

După un scurt repaus, huliganii și-au continuat înaintarea devastând stațiile transportului public.

Persoanele violente a fost întâmpinate de trupele speciale echipate care au înconjurat provocatorii.

Manifestații de proporții ale oponenților politicii sociale promovate de guvern este prima în Franța din această toamnă. Protestele au început marți, la Paris, la îndemnul celor mai mari sindicate din țară. Marșul urmează să se desfășoare pe bulevarde, urmând să se finalizeze în Piața Italiei. Lungimea traseului pe care urmează să parcurgă participanții la protest este de 3,2 kilometri.

Oamenii au ieșit la îndemnul celor mai mari uniuni sindicale — CGT, FO, Solidaires și altele. În stradă au ieșit studenții, pensionarii, angajații căilor ferate, medicii, asistenții sociali, poștașii, pedagogii și reprezentanții altor meserii.

Manifestanții sunt nemulțumiți de situația legată cu majorarea salariilpr și pensilor, care, potrivit organizatorilor acțiunii, stagnează, în timp ce dividentele obținute de acționarii companiilor cresc. De asemenea aceștia pledează pentru egalitatea de gen la locul de muncă și asigurarea accesului egal la educație pentru toți cetățenii.

Fluxul de știri
0