Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Educației a aprobat orarul examenelor naționale pentru anul școlar 2018 - 2019

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaElevi
Elevi - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației a aprobat orarul examenelor de absolvire a gimnaziului și al celor de bacalaureat.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a aprobat orarul testării naționale în învâțământul primar, orarul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului și orarul examenului național de Bacalaureat pentru anul școlar 2018 — 2019.

Testările naționale în învățământul primar vor avea loc în perioada 14 — 23 mai 2019. Absolvenții gimnaziilor vor susține primul examen pe 3 iunie, iar ultimul examen pe — 13 iunie. Elevii claselor a IX-a vor susține probe la limba română (pentru alolingvi), limba de instruire, matematică, istoria românilor și universală.

Natalia Grâu - Sputnik Moldova
Temele pentru acasă vă dau bătăi de cap? Ce propune Ministerul Educației

Examenele de bacalaureat vor începe pe 4 iunie și se vor încheia pe 21 iunie. Prima probă va fi susținută de elevii alolingvi la limba și literatura română. Examenul la limba de instruire va avea loc pe 7 iunie, ia cel la limba străină pe 11 iunie.

Absolvenții de liceu vor susține examenul la disciplina de profil pe 14 iunie, iar examenul la disciplina la solicitare pe 18 iunie. Sesiunea de bază de bacalaureat 2019 se va încheia pe 21 iunie, cu examenul la limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză.

Probele pentru testarea națională în învățământul primar, examenele naționale de absolvire a gimnaziului și examenele de bacalaureat vor începe la ora 09:00.

Fluxul de știri
0