Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Oamenii de ştiinţă din Federația Rusă: Impactul gravitaţiei zero asupra oamenilor

© Photo : Roscosmos / Sergey VolkovCosmonaut
Cosmonaut - Sputnik Moldova
Abonare
Institutul pentru Probleme Biomedicale din cadrul Academiei Ruse de Științe a a lansat o cercetare cu privire la influența gravitației zero asupra corpului uman în timpul zborurilor către Lună și înapoi. Aproximativ 20 de persoane vor participa la acest studiu, care va dura doi ani.

BUCUREŞTI, 10 oct — Sputnik, Doina Crainic. Elena Tomilovskaia, șeful departamentului Institutului, a declarat luni pentru Sputnik că programul de cercetare va dura peste doi ani.

Фотография Земли, сделанная с Международной космической станции с помощью длинной выдержки - Sputnik Moldova
Apocalipsa: Oamenii de știință prezic inversarea polilor geomagnetici ai Terrei

Aceasta a spus că experimentele privind impactul gravitației zero au fost efectuate începând din 1970, „dar acestea au fost, în principal, experimente pe termen scurt, care au durat între câteva ore și zece zile — de obicei durau între cinci şi șapte zile —, iar de această dată experimentul va dura 21 de zile. O misiune pe Lună, presupunând un zbor până acolo și înapoi, de obicei durează între 14 şi 16 zile. Vom folosi, cu siguranţă, rezultatele cercetării noastre pentru pregătirile pentru o misiune pe Lună", a spus Tomilovskaia. 

Experimentul va include două etape. În prima etapă, 10 persoane supuse testului vor sta în băi timp de trei săptămâni. Medicii vor supraveghea starea lor de sănătate timp de două săptămâni înainte de începerea experimentului și pentru încă două săptămâni la sfârșitul experimentului.

A doua etapă va începe în toamna anului 2019. În timpul acesteia se va desfășura un experiment similar, împreună cu o serie de rotații pe o centrifugă, proiectată în cadrul Institutului pentru Probleme Biomedicale. Centrifuga este conceputa pentru a simula gravitaţia artificială în spaţiu.

Портовая зона ОАО Северсталь - Sputnik Moldova
Schimbări climatice apocaliptice: Află ce spun oamenii de știință
 

În 2018, șase persoane urmează să participe la experiment, printre care angajați ai Institutului pentru Probleme Biomedicale, iar la începutul anului 2019, alte patru persoane se vor alătura acestora pentru teste, potrivit lui Tomilovskaia. 

„Există mai multe programe ale Academiei Ruse de Științe, dar, în general, conducem cercetarea folosind fondurile Institutului și ale mai multor laboratoare ale acestuia", a spus Tomilovskaia. 

La experiment vor participa grupuri de oameni de știință din România, Germania și Suedia. 

Pe 4 octombrie, Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, a declarat că, în șase sau șapte ani, Rusia ar putea trimite nava spațială Soyuz pe Lună.

Fluxul de știri
0