Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Campanie de informare la Orhei: Fără butelii de gaz în locuințe

© SputnikГазовый баллон
Газовый баллон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
llan Șor a cerut verificarea blocurilor de locuit și instituțiile publice unde sunt utilizate butelii de gaz.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Primarul de Orhei, Ilan Șor, a dispus desfășurarea unei ample campanii de informare a populației municipiului Orhei privind necesitatea respectării regulilor la utilizarea a instalațiilor și a buteliilor de gaze naturale. 

Oleg Cernei - Sputnik Moldova
Cernei: Mii de apartamente dispun de butelii de gaz și prezintă pericol de explozie

Ilan ȘOR a cerut verificarea blocurilor de locuit și instituțiile publice unde sunt utilizate butelii de gaz. Campania se va desfășura în perioada 9-31 octombrie și are drept scop prevenirea unor accidente generate de exploatarea necorespunzătoare a buteliilor şi instalaţiilor de gaze lichefiate, ce se pot solda cu pagube materiale sau, și mai grav, cu pierderi de vieţi omeneşti.

Astfel, în perioada menționată, specialiștii din cadrul autorității municipale în colaborare cu S.R.L. "Orhei-Gaz" și alte servicii publice vor verifica blocurile de locuit, casele individuale, localurile de alimentație publică și unitățile comerciale în care sunt utilizate butelii de gaz.

În acest sens, viceprimarul municipiului Orhei, Reghina Apostolova, a convocat o ședință de lucru cu specialiștii "Orhei-Gaz", Serviciilor Comunal-Locative Orhei, Direcției Situații Excepționale Orhei, Comandantului Gărzii Populare Orhei, Inspecției pentru Protecția Mediului Orhei, unde a menționat faptul că în conformitate cu Legea privind apărarea împotriva incendiilor, factorii de decizie din instituțiile centrale de specialitate ale administraţiei publice locale, în limitele competenţei, sunt obligaţi să asigure sprijin Serviciului de pompieri şi salvatori pentru informarea cetăţenilor.

Amintim că o explozie de proporții s-a produs într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al Capitalei, la sfârșitul săptămânii trecute. Tragedia a avut loc din cauza unei butelii de gaz, utilizată de proprietarii unui apartament, în condiții necorespunzătoare. În urma deflagrației, patru persoane, printre care și un copil, și-au pierdut viața.

Fluxul de știri
0