Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aur pentru Moldova la Jocurile Olimpice de Tineret

Abonare
Victoria pentru Republica Moldova a fost adusă de înotătoarea Tatiana Salcuțan.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Înotătoarea Tatiana Salcuțan a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, a comunicat Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Moldova.

Sportiva din Tiraspol, antrenată de Evgheni Carabețchi, s-a impus la 200 metri spate, înregistrând rezultatul 2:10.13. Salcuțan ie-a întrecut pe canadianca Madison Broad (2:10.32) și australianca Kaylee McKeown (2:10.67).

Anterior, doar canotorul Serghei Tarnovschi a obținut aurul pentru Moldova la Jocurile Olimpice de tineret. El a triumfat la Nanjing, în 2014.

Consilierul prezidențial Corneliu Popovici a amintit într-o postare pe Facebook că în acest an, Tatiana Salcuțan a mai cucerit 3 medalii de aur, la Jocurile Balcanice, înregistrând un record al Balcaniadei la distanța de 100 metri spate. El a felicitat-o pe sportiva Tatiana Salcutan și întregului lot olimpic pentru performanță.

Fluxul de știri
0