Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aur pentru Moldova la Jocurile Olimpice de Tineret

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Victoria pentru Republica Moldova a fost adusă de înotătoarea Tatiana Salcuțan.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Înotătoarea Tatiana Salcuțan a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, a comunicat Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Moldova.

Sportiva din Tiraspol, antrenată de Evgheni Carabețchi, s-a impus la 200 metri spate, înregistrând rezultatul 2:10.13. Salcuțan ie-a întrecut pe canadianca Madison Broad (2:10.32) și australianca Kaylee McKeown (2:10.67).

Anterior, doar canotorul Serghei Tarnovschi a obținut aurul pentru Moldova la Jocurile Olimpice de tineret. El a triumfat la Nanjing, în 2014.

Consilierul prezidențial Corneliu Popovici a amintit într-o postare pe Facebook că în acest an, Tatiana Salcuțan a mai cucerit 3 medalii de aur, la Jocurile Balcanice, înregistrând un record al Balcaniadei la distanța de 100 metri spate. El a felicitat-o pe sportiva Tatiana Salcutan și întregului lot olimpic pentru performanță.

Fluxul de știri
0