Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldovenii refuză să-și asigure locuințele - La ce riscuri se expun

© Sputnik / Miroslav RotariOleg Cernei
Oleg Cernei - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii nu prea fac cozi la companiile specializate în asigurarea locuințelor. Iar drept exemplu servește și faptul că niciunul din apartamentele afectate de explozia din bulevardul Moscova din Chișinău nu era asigurat.
Moldovenii refuză să-și asigure locuințele - La ce riscuri se expun

Fostul consilier municipal Oleg Cernei a declarat la Sputnik Moldova că autoritățile ar trebui să facă o campanie prin care să-i îndemne pe oameni să-și asigure casele.

„Așa cum există asigurare obligatorie pentru mașini sau asigurare de sănătate, ar trebui să existe și asigurare pentru locuințe. Eu cred că, după această explozie, autoritățile, împreună cu mass-media trebuie să gândească o campanie națională pentru a-i îndemna pe oameni să-și asigure casele", a spus Oleg Cernei.

Fostul ales local a mai spus că municipalitatea cheltuie foarte mulți bani din cauza ignoranței oamenilor.

„Nu poate doar statul în caz de situații excepționale să-i despăgubească pe oameni. Pentru că am avut incendiul la mansarda din strada Independenței, acolo statul a acoperit toate cheltuielile de reconstrucție. Dacă acele apartamente ar fi fost asigurate, compania era obligată să restituie toți banii. Și în acest caz, tot municipalitatea va suporta toate cheltuielile", a mai afirmat Oleg Cernei.

Acesta sugerează că și brokerii de asigurări ar trebui să depună toate eforturile pentru a atrage cât mai mulți clienți. 

Autor: Vasile Dosca

Fluxul de știri
0