Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au pierdut cei care nu au mers în acest an la Ziua Națională a Vinului

© Sputnik / OsmatescoVasile Luca
Vasile Luca - Sputnik Moldova
Abonare
Ce spune secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului despre ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului.
Ce au pierdut cei care nu au mers în acest an la Ziua Națională a Vinului

Și în acest an, producătorii de vin din țara noastră s-au prezentat la cel mai înalt nivel la sărbătoarea Națională a Vinului. Companii mari, producători mici și producători de divin, în total, în Piața Marii Adunări Naționale, au fost prezenți 60 de vinificatori. Aceștia au prezentat spre vânzare și degustare circa 1000 de vinuri tinere, de colecție și de rezervă, spumante, divinuri, precum și peste 30 de „noutăți" vinicole lansate în premieră în cadrul Zilei Naționale a Vinului.

„Sărbătoarea vinului din acest an a bătut toate recordurile, dacă e să ne referim la prezența vinificatorilor, dar și a vizitatorilor. A fost vesel, a fost frumos și timpul a ținut cu noi… a fost o reușită!", a declarat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca, în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova.

Astfel, pe parcursul a două zile, vizitatorii au putut să deguste din oferta vinificatorilor, dar și să se delecteze cu bucate tradiționale moldovenești. De la eveniment nu au lipsit nici meșterii populari, iar buna dispoziție a fost asigurată de orchestrele de muzică populară care au urcat rând pe rând pe scena din Piața Marii Adunări Naționale.

„Cei care nu au venit la eveniment, întradevăr, au pierdut o adevărată atmosferă de sărbătoare. Vizitatorii au putut degusta peste 1000 de vinuri, au putut socializa, au avut ocazia și să viziteze unele vinării. Am avut și lansări de produse noi. Producătorii noștri au lansat 30 de vinuri noi", a adăugat Vasile Luca.

În acest an, Ziua Națională a Vinului a fost la cea de-a 17-a ediție. Evenimentul a fost dedicat vinurilor moldovenești cu Indicație Geografică Protejată (IGP) — o garanție a calității acestora.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0