Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți vizitatori a strâns Sărbătoarea Națională a Vinului, dar și cât vin s-a consumat

© Sputnik / OsmatescoGheorghe Arpentin
Gheorghe Arpentin - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de mii de oameni au sărbătorit Ziua Națională a Vinului în Piața Marii Adunări Naționale. Vezi cât vin s-a consumat.
Câți vizitatori a strâns Sărbătoarea Națională a Vinului, dar și cât vin s-a consumat

Sărbătoarea Națională a Vinului a adunat în Piața Marii Adunări Naționale zeci de mii de vizitatori — locuitori ai capitalei, moldoveni din toată țara, turiști de peste hotare și jurnaliști străini.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin, spune că deocamdată nu este cunoscută cantitatea de vin consumată la eveniment, dar nici cea vândută. Cert este că vizitatorii au rămas impresionați de oferta producătorilor și, după ce au degustat, și-au cumpărat vin și pentru casă.

„Noi putem contabiliza paharele care au fost comercializate, numărul turiștilor care au intrat în țară începând cu 4 octombrie, numărul sticlelor vândute, dar avem nevoie de câteva zile. Ca prima cifră, eu cred că la sărbătoarea vinului din acest an au fost zeci de mii de vizitatori, iar mulți dintre turiștii străini nu au fost pentru prima dată în țara noastră la această sărbătoare", a declarat Gheorghe Arpentin în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova.

Cert este că peste 5000 de vizitatori și-au cumpărat „carnetul degustatorului". Respectiv, fiecare a putut să deguste câte 12 vinuri din întreaga ofertă a producătorilor.

„Dacă e să ne referim la carnetul degustatorului, comparativ cu anul trecut, numărul carnetelor vândute s-a dublat în acest an. Asta înseamnă au fost vândute mai multe carnete, asta înseamnă că oamenii au pus accent pe degustație și consumul moderat și responsabil, așa cum ne-am și propus, de altfel", a adăugat Gheorghe Arpentin.

Amintim că Ziua Națională a Vinului a avut loc pe 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, și a adunat un număr record de producători vinicoli și vizitatori. Ediția din acest an a sărbătorii a încurajat consumul moderat și responsabil al vinului de calitate. Astfel, doritorii au putut cumpăra din timp „Carnetul degustătorului" care a costat 150 de lei.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0