Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii continuă lucrările de deblocare în urma exploziei din Capitală

© Sputnik / OsmatescoВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru lichidarea consecințelor situației excepționale sunt antrenați peste 100 de reprezentanți ai IGSU, IGP, Departamentului Trupelor de Carabinieri, dar și angajați ai autorităților publice locale.

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. Celula de criză constituită din angajați ai IGSU, IGP, Departamentului Trupelor de Carabinieri, dar și ai autorităților publice locale continuă să activeze la locul tragediei din bulevardul Moscova, acolo unde s-a produs o puternică deflagrație pe 6 octombrie. 

Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Explozie în Chișinău: Salvatorii au mai scos o femeie decedată de sub dărâmături

Pentru lichidarea consecințelor situației excepționale sunt antrenați peste 100 de reprezentanți ai respectivelor instituții. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI continuă muncile de înlăturare a plăcilor de beton și demontarea fragmentelor de construcții din apartamentele avariate de la etajele 14, 15 și 16 a scării 6.

În curtea blocului funcționează un cort instalat de IGSU, unde voluntarii donează bunuri de primă necesitate. Conform informației Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la Spitalul Feroviar din Chișinău s-au adresat și au fost cazați temporar 18 oameni evacuați din scara afectată de explozie. La Institutul de Medicină Urgentă mai rămân internate trei persoane traumatizate, dintre care și un angajat al IGSU. Situația la fața locului este gestionată de celula de criză condusă de șeful IGSU general —maior Mihail Harabagiu.

 

Fluxul de știri
0