Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pasiunea incredibilă a scriitorului Mihai Doloton. Află detalii

© Sputnik / OsmatescoMihai Doloton
Mihai Doloton - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Doloton, profesor, compozitor și scriitor, are o pasiune deosebită pentru poezie și muzică. Tânărul investește banii proprii pentru a organiza concursuri de poezie ale scriitorilor care nu sunt apreciați, după părerea lui, la justa valoare.
Pasiunea incredibilă a scriitorului Mihai Doloton. Află detalii !

Festivalul "Poeților Uitați" este unic pentru Republica Moldova. Organizat până acum deja de trei ori, acesta a avut ca temă creația lui George Bacovia și a lui George Coșbuc.

Următorul festival scriitorul vrea să-l dedice poetei Leonida Lari.

"Am considerat necesar de a organiza aceste evenimente pentru a readuce în atenția tuturor poeții care nu au fost apreciați la vremea lor. Spre exemplu George Bacovia în ultimii lui ani de viața a fost un poet ignorat. În școli, scriitorul George Coșbuc este studiat la discreția profesorului. Nu știu de ce se întâmplă acest lucru. Mi-aș dori foarte mult să dedic un festival și Leonidei Lari. Consider că această persoană merită și un bust pe Aleea Clasicilor din Capitală", a declarat scriitorul.

De asemenea Mihai Doloton a scos de sub tipar și o culegere de cântece intitulată "Melodii populare pentru acordeon". Muzica este compusă integrală de el, iar majoritatea pieselor poartă denumirea unor localități din raionul Călărași. Compozitorul a recunoscut că mulți dintre săteni nu cunosc că sârbele sau horele poartă denumirea localităților, dar speră că vor fi îndrăgite.

Mai multe detalii despre pasiunea lui Mihai Doloton, le poți afla în reportajul audio.

Fluxul de știri
0