Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul șef al Interpolului este suspectat de corupție

© AP Photo / Wong Maye-EМэн Хунвэй
Мэн Хунвэй - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile Chinei au confirmat pentru prima dată că șeful Interpolului care a dispărut acum o săptămână este suspectat de încălcarea legii.

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. Fostul șef al Interpolului și viceministru al Securității Publice în China, Meng Hongwei, este suspectat de corupție, se spune în declarația Ministerului Securității Publice al Chinei, citată de RIA Novosti.

Логотип INTERPOL на фасаде здания - Sputnik Moldova
Asta-i bună: Chinezii l-au reținut pe șeful Interpolului

Duminică, la miezul nopții, autoritățile Chinei au confirmat oficial că șeful Interpolului, care a dispărut cu o săptămână în urmă, este suspectat de încălcarea legii, iar Comitetul Național de Supervizare investighează pe acest caz. Peste câteva ore, Interpolul a anunțat că la Secretariatul General din Lyon s-a primit demisia lui Meng Hongwei din funcția de președinte al organizației.

Vinerea trecută mass-media din Franța au comunicat că autoritățile franceze au început investigarea cazului dispariției șefului Interpolului, Meng Hongwei, care plecase în China la sfârșitul lunii septembrie. Acesta părăsise Franța pe 29 septembrie și de atunci nu s-a mai știut nimic de el. Poliția franceză a fost anunțată de către soția lui Meng Hongwei care locuiește împreună cu copiii la Lyon unde se află sediul Interpolului.

Fluxul de știri
0