Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a dezvăluit detalii despre agenda vizitei lui Recep Erdogan în Moldova

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdoğan, va vizita țara noastră în zilele de 17-18 octombrie. Șeful statului turc va fi însoțit de soția sa în vizita sa în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Potrivit unui comunicat al Președinției, în cadrul discuţiei, interlocutorii au analizat situația socială și politică din UTA Găgăuz-Yeri. 

Премьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время совместной с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Politică
Vizita lui Erdogan în Moldova - detalii de ultimă oră

Totodată, părțile au discutat detalii despre vizita președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdogan, în țara noastră, în perioada 17-18 octombrie.

”Potrivit agendei, în cea de-a doua zi a aflării sale în Moldova, oaspetele turc și soția sa vor vizita Găgăuzia. La Comrat și în alte localități ale regiunii, va avea loc inaugurarea a șase obiecte sociale importante, construite prin contribuția partenerilor turci. Este vorba despre o grădiniță, un spital, o școală de creație pentru elevi, un centru de cultură, un azil de bătrâni și un parc”, a declarat șeful statului.

Agenţia Guvernamentală Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA) a răspuns la solicitarea președintelui Republicii Moldova și, în prezent, finalizează reconstrucția clădirii Preşedinţiei, grav afectată la 7 aprilie 2009.


Fluxul de știri
0