Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O dronă subacvatică rusească va difuza live din Groapa Marianelor

© Sputnik / Роман Денисов / Accesați arhiva multimediaAdâncurile oceanului
Adâncurile oceanului - Sputnik Moldova
Abonare
Aparatul teleghidat Vityaz, pe care cercetătorii ruși îl vor trimite în 2019 pentru a studia abisurile Oceanului Mondial, va transmite imagini în direct.

BUCUREŞTI, 9 oct — Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de știință ruși intenționează să culeagă noi date despre Groapa Marianelor din Oceanul Pacific, cel mai adânc punct de pe suprafața Pământului.

Drona subacvatică „Vitiazi”, care își va începe misiunea până în toamna anului 2019, va transmite imagini în direct de la o adâncime de 11.000 de metri, a declarat Viktor Litvinenko, șeful grupului de proiect al Fundației Ruse pentru proiecte de cercetare avansată.

Surfer și Rechin - Sputnik Moldova
Imagini uluitoare filmate cu drona: Un bărbat, în pericol de moarte - Video

„Vrem să ne asigurăm că imaginile vor fi transmise online. Se aşteaptă ca Vityaz să fie formată din două dispozitive: o stație de bază redusă la dimensiunile unei picături și un dispozitiv operând în jurul acesteia. Informația va fi transmisă de stația de bază pentru a fi recepționată de cel de-al doilea dispozitiv, aflat la o distanţă de 150 de kilometri. Speram sa realizăm o transmisiuni live ale imaginilor din Groapa Marianelor", a declarat Litvinenko.

Pe lângă drona subacvatică, o altă stație va fi, de asemenea, cufundată în partea cea mai adâncă din Groapa Marianelor. Aceste dispozitive vor fi folosite pentru a realiza harta gropii, pentru a cerceta și clasifica obiecte, pentru a colecta date hidrologice, fotografii și videoclipuri.

Prin acest proiect se planifică dezvoltarea unor tehnologii pentru crearea de roboţi subacvatici care pot ajunge la adâncimi extreme.

Fluxul de știri
0