Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Referendumul pentru familie în România: Rezultatele scrutinul din 6-7 octombrie

© Sputnik / Georgiana ArseneVotare referendum
Votare referendum - Sputnik Moldova
Abonare
Referendumul pentru modificarea Constituţiei României în sensul redefinirii familiei a eșuat, întrucât prezența la vot în cele două zile de scrutin a fost de doar 20,41%.

CHIȘINĂU, 8 oct — Sputnik. Pentru validarea Referendumului din 6-7 octombrie trebuia să fie o minimă prezenţă la urne de 30%.

Nnumărul votanţilor care s-a prezentat la vot a fost de 3.731.704 la ora 21.00, duminică, ceea ce constituie 20,41%, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). ​

Dacă ar fi fost atinsă o prezenţă minimă de 30%, iar ca legea fundamentală să se modifice şi familia să fie redefinită, ar fi trebuit să voteze DA un minim de 25 la sută dintre românii cu drept de vot.

Amintim că demersul de modificare a Constituţiei a avut la bază o inițiativă a peste 3 milioane de cetățeni, a fost susținut de majoritatea parlamentară, de Biserica Ortodoxă Română și de cultele neoprotestante, de majoritatea presei, de figuri publice de mare notorietate.

Fluxul de știri
0