Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Modificare importantă: Toți posesorii de automobile trebuie să știe asta - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Servicii Publice a anunțat ce acte nu vor mai fi necesare la acordarea serviciilor prestate de instituție - detalii.

CHIȘINĂU, 8 oct — Sputnik. Agenția Servicii Publice a exclus necesitatea prezentării cazierului contravențional la perfectarea duplicatului certificatului de înmatriculare sau a duplicatului plăcilor de înmatriculare. De asemenea Agenția a redus numărul de acte solicitate de la cetățeni.

”Informația din cazierul juridic va fi accesată de către angajații ASP prin intermediul sistemelor informaționale”, anunță ASP printr-un comunicat.

Автошкола - Sputnik Moldova
Societate
Știre trăsnet: Fără cazier contravențional la obținerea permisului de conducere

Odată cu optimizarea proceselor operaționale de prestare a serviciilor publice proprietarii de vehicule vor completa și anexa la cerere o declarație pe proprie răspundere privind pierderea, furtul sau deteriorarea acestora.

Precizăm că începând cu 1 martie 2018 au fost puse în aplicare noile Reguli de înmatriculare a autovehiculelor şi remorcilor. Tot atunci a fost exclusă necesitatea prezentării mai multor documente precum: certificatul înregistrării de stat în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice; adeverinţa despre codurile atribuite şi datele bancare în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice și certificatul cu privire la cetăţenia conducătorului auto la înmatricularea vehiculului pe numele întreprinderii mixte.

De asemenea, începând cu această primăvară, au fost puse în circulaţie certificatele de înmatriculare de model nou, ce conțin date cu referire la "Categoria vehiculului" şi "Tipul caroseriei", iar din partea vizibilă a documentelor a fost exclusă informaţia cu privire la numărul de identificare al motorului autovehiculului. Prețul noilor documente a rămas neschimbat.

Fluxul de știri
0