Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Blocul de locuit care a fost distrus parțial în urma deflagrației ar putea fi demolat

© Sputnik / Miroslav RotariВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Experții în construcții vor evalua starea blocului de locuit care a avut de suferit în urma deflagrației de sâmbătă noaptea. Specialiștii vor decide dacă locatarii se vor putea întoarce în casele lor, sau clădirea va fi demolată.

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Blocul de locuit de pe bulevardul Moscova 11/5, care a fost distrus parțial în urma deflagrației de sâmbătă noaptea, ar putea fi demolat. Decizia o vor lua experții în construcții care urmează să inspecteze starea clădirii, după ce își vor încheia lucrările salvatorii și pompierii. 

Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Explozie în Chișinău: Salvatorii au mai scos o femeie decedată de sub dărâmături

”La fața locului sunt prezenți experții în construcții care, după evacuarea dărâmăturilor, vor începe evaluarea stării blocului: dacă poate fi exploatat mai departe sau dacă urmează să fie demolat”, a declarat astăzi șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Mihail Harabagiu. 

Potrivit lui, lucrările de salvare și deblocare nu au fost sistate. 

”Ele au continuat și pe parcursul nopții. În această dimineață a fost depistat cadavrul unei femei, care a fost scos de printre dărâmături”, a declarat Harabagiu. 

Potrivit șefului IGSU, opt persoane sinistrate mai rămân cazate la Spitalul CFM din Chișinău, restul și-au găsit adăpost la rude, prieteni, apropiați. 

Blocul de locuit care a avut de suferit în urma exploziei gazului a fost construit la începutul anilor 80 ai secolului trecut. 

Fluxul de știri
0