Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, în top 10 destinații turistice - Iată ce îi impresionează pe vizitatori

© Sputnik / OsmatescoDiana Lazăr
Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
În doar câțiva ani, Republica Moldova a evoluat de la titlul de cea mai puțin vizitată destinație europeană la figurantă în cele mai importante topuri ale destinațiilor turistice, recomandate călătorilor.
Moldova în top 10 destinații turistice. Iată ce îi impresionează pe vizitatori

Diana Lazăr, vicedirectorul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, a declarat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", că țara noastră a fost votată de către publicațiile celebre în domeniul promovării turismului precum: National Geographic, Lonely Planet și New York Post drept una dintre cele 10 destinații de top ale anului, în contextul în care în urmă cu 5 ani, aceleași publicații o numeau "cea mai puțin vizitată destinație".

"Cinci ani în urmă industria turismului și potențialul turistic al Republicii Moldova deja suscita nedumeriri. Nu aveam încrederea că Moldova poate deveni o destinație atractivă pentru turiști. Am realizat că turismul în Republica Moldova este diferit de alte destinații. Cercetările pe care le-am realizat au definit foarte clar că turiștii care vin să viziteze țara noastră apreciază foarte mult originalitatea, autenticitatea locurilor și ospitalitatea moldovenilor. Printre produsele cele mai apreciate sunt vinul și bucatele tradiționale moldovenești", a relatat Diana Lazăr.

Totodată, Diana Lazăr a precizat că sectorul turismului din Republica Moldova are un potențial de dezvoltare enorm. În 2017, Republica Moldova a înregistrat o creștere cu 50 la sută a numărului de cetățeni străini care au vizitat-o, față de 2015. Tot anul trecut, numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat, iar numărul vizitatorilor de destinații turistice vitivinicole a crescut cu 20 la sută.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0