Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Celulă de criză la locul deflagrației: Ofițerul de presă al IGSU vine cu detalii

© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Pușcașu
Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Abonare
Solicitată de Sputnik Moldova, ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a precizat că la moment este creată o celulă de criză în cadrul căreia funcționează mai multe organizații și responsabili care își vor spune punctul de vedere în privința circumstanțele și cauzele producerii deflagrației.
Noutăți de ultima oră. Ce se întâmplă la locul deflagrației

 

La fața locului se află salvatori, pompieri, carabinieri și polițiști care efectuează nonstop lucrări de fortificare și stabilizare a construcțiilor care reprezintă un pericol pentru cetățeni.

Potrivit informațiilor oficiale, în urma deflagrației au decedat trei persoane. Liliana Pușcașu spune că nu este exclus că sub dărâmături să mai fie depistate alte persoane, "această misiune este imposibilă (de a afla numărul exact al victimelor — n.n.) până nu vor fi efectuate toate etapele necesare", a menționat Pușcașu.

Ofițerul de presă al IGSU a precizat că nouă persoane au primit îngrijiri medicale la spital, printre care, un angajat al IGSU și un pompier, care a fost luat de urgență de echipajul medical și transportat la spital. La moment, starea pompierului este stabilă, acesta având leziuni ușoare și contuzie.

Pușcașu a precizat că nu poate oferi date privind starea și gradul de avariere a blocului locativ. După ce vor fi efectuate toate operațiunile de salvare, deblocare și căutare, grupul de specialiști va evalua starea blocului.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0