Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă nu s-a terminat totul: Sub dărâmături s-ar putea să mai fie victime

© Sputnik / OsmatescoВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din păcate, numărul persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din această noapte în sectorul Râșcani ar putea să crească, autoritățile admit că sub dărâmături s-ar putea afla și alte victime.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Șeful Serviciului Protecției Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Mihai Harabagiu, a declarat în deschiderea ședinței Comisiei pentru Situații Exceptionale, care a fost convocată și prezidată de premierul Pavel Filip, la primele ore ale acestei dimineți în legătură cu explozia din sectorul Râşcani al Capitalei, că printre dărâmături ar putea să mai fie victime.

© Sputnik / Miroslav RotariCentrul de plasament amenajat pentru victimile exploziei din sectorul Râșcani
Centrul de plasament amenajat pentru victimile exploziei din sectorul Râșcani - Sputnik Moldova
Centrul de plasament amenajat pentru victimile exploziei din sectorul Râșcani

Potrivit oficialului, în acest moment salvatorii și pompierii au găsit două persoane decedate: un minor și un matur. Alte nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, între care și un pompier. Starea de sănătate a pompierului este medie stabilă și în afara oricărui pericol.

© SputnikВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев

Mihai Harabagiu a mai spus că au fost au fost întreprinse măsuri de stabilizare a pereților și balcoanelor clădirii din bulevardul Moscovei 11 din sectorul Râșcani al Capitalei.

© SputnikГазовый баллон
Газовый баллон - Sputnik Moldova
Газовый баллон

Corespondenții Sputnik Moldova, care s-au aflat toată noaptea și în această dimineață la locul producerii tragediei, relatează că chiar dacă autoritățile au declarat că în urma deflagrației rezistența blocului nu a fost afectată, salvatorii au instalat un șir de proptele din oțel ca edificiul să nu se prăbușească. 

Fluxul de știri
0