Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

E confirmat: Explozia a fost provocată de aprinderea unui simplu chibrit - Video

© SputnikГазовый баллон
Газовый баллон - Sputnik Moldova
Abonare
Nistor Grozavu: Casa în care s-a produs deflagrația este avariată în proporție de 20 la sută.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Viceprimarul Nistor Grozavu, premierul Pavel Filip și ministrul Sănătății și Protecției Sociale, Silvia Radu, se află acum la locul deflagrației și coordonează acțiunile ulterioare ale serviciilor municipale și naționale ce gestionează cazul exploziei din sectorul Râșcani.

Blocul de locuit nr. 11/5, bulevardul Moscovei, este avariat în proporție de 20 la stă, a declarat viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu. Dar acum urmează că edificiul să fie examinat cu atenție de specialiști, care vor decide soarta de mai departe a acestuia: va fi reparat sau se va recurge la altă soluție.

La fața locui se află și proaspătul ministru al Sănătății și Protecției Sociale, Silvia Radu, care a precizat că doar oameni au mai rămas internați la spital, inclusiv un pompier.

Ea a mai spus că cei care au rămas fără locuință s-au nu li se permită să locuiască în apartamentele din vecinătatea celor care au fost deteriorate de explozie vor fi cazați în alte locuri, inclusiv la un sanatoriu.

Silvia Radu a confirmat că explozia a fost produsă de scurgerile gaze naturale de la o butelia aflată în apartament și a fost provocată de aprinderea unui simplu chibrit.

Potrivit informațiilor preliminare, au decedat trei persoane, inclusiv un copil, iarșapte persoane, inclusiv un pompier, au fost rănite.

De altfel, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situații Excepţionale, convocată în dimineaţa zilei de premierul Pavel Filip, şeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a informat că la faţa locului a fost găsită o butelie cu gaz cu robinetul deschis.

Butelia cu robinetul deschis a fost găsită într-un apartament de la etajul 16 din blocul situat pe bulevardul Moscovei 11, însă a şeful UGSU a precizat că nu se ştie exact la ce etaj a avut loc explozia.

Fluxul de știri
0