Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăria este în alertă: Iată cu ce îndemn au venit autorităţile către cetăţeni

© SputnikВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi internauţi au scris pe reţelele de socializare că în capitală sunt zeci de blocuri în care locatarii folosesc butelii de gaz pentru a-şi găti mâncarea.

CHIŞINĂU, 7 0ct — Sputnik. Autorităţile municipale au îndemnat cetăţenii Capitalei să anunţe toate cazurile cu privire la eventualele pericole de explozie care ar putea fi provocate inclusiv de buteliile de gaz.

Îndemnul vine în contextul deflagraţiei care s-a produs noaptea trecută în sectorul Râşcani al Capitalei, într-un bloc de pe bulevardul Moscovei, 11. În urma teribilei explozii, două persoane, o mamă şi copilul ei, au murit sub dărâmături. O alta a decedat ulterior la spital.

Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Ajutați-l pe bărbatul care și-a pierdut copilul și soția în explozia din sectorul Râșcani

Primăria Chişinău a chemat cetăţenii să sesizeze autorităţile în cazurile de pericolele de explozie și incendiu, inclusiv butelii de gaz, din partea consumatorilor casnici, dar și din localurile de alimentație publică, din unitățile comerciale.

Oamenii pot anunţa despre aceste cazuri prin intermediul Dispeceratului Central municipal, la numerele de telefon (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Dispeceratul va transmite ulterior informaţiile către preturile de sector, Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, alte subdiviziuni și servicii de profil.

În cadrul şedinţei Comisiei pentru Situații Excepţionale, convocată în dimineaţa zilei astăzi de premierul Pavel Filip, şeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a informat că la faţa locului a fost găsită o butelie cu gaz cu robinetul deschis.

© SputnikButelia de gaz g[sit[ la locul exployiei
Газовый баллон - Sputnik Moldova
Butelia de gaz g[sit[ la locul exployiei

Butelia cu robinetul deschis a fost găsită într-un apartament de la etajul 16 din blocul situat pe bulevardul Moscovei 11, însă a şeful UGSU a precizat că nu se ştie exact la ce etaj a avut loc explozia.

Ulterior, ministrul Sănătății și Protecției Sociale Silvia Radu a confirmat că explozia a fost produsă de scurgerile gaze naturale de la o butelia aflată în apartament și a fost provocată de aprinderea unui simplu chibrit.

Guvernul va acorda despăgubiri familiilor în care sunt persoane decedate în urma explozie>>>

Mai mulţi internauţi au scris astăzi pe reţelele de socializare că în Chişinău sunt zeci de blocuri, dotate cu maşini de gătit electrice, în care oamenii folosesc însă butelii de gaz pentru a-şi prepara mâncarea. Ei fac acest lucru din considerente de economie, deoarece curentul electric este mult mai scump. Foarte multe blocurile de peste 10 etaje nu sunt racordate la reţeaua de gaze naturale anume din considerentul evitării pericolului de explozii.

© Sputnik / Miroslav RotariМесто взрыва в Кишиневе: съемка с дрона
Место взрыва в Кишиневе: съемка с дрона - Sputnik Moldova
Место взрыва в Кишиневе: съемка с дрона
Fluxul de știri
0