Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova a fost condusă vreodată de politicieni responsabili?

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a fost condusă vreodată de politicieni responsabili? Răspunsul jurnalistului care scrie istoria politică a Republicii Moldova.
Republica Moldova a fost vreodată condusă de politicieni responsabili?

În cei 27 de ani de independență, Republica Moldova nu a avut nicio guvernare responsabilă. Cel puțin asta sugerează scriitorul Igor Volnițchi. Potrivit jurnalistului, țările dezvoltate au ajuns la un anumit nivel datorită politicienilor care au muncit doar în interesul poporului.

„Orice politician, orice partid politic cunoaște că are două posibilități de a se manifesta. Prima posibilitate este să educe societatea, alegătorul, într-un spirit al valorilor și democrației. A doua posibilitate este să identifice așteptările și să se plieze pe ele. Prima cale este foarte dificilă și deobicei, pe această cale merg politicienii adevărați, adică acei responsabili. O să găsim mii de astfel de politicini în țările avansate. Aceste țări au ajuns să fie dezvoltate, datorită faptului că au avut politicieni responsabili", a declarat jurnalistul Igor Volnițchi la emisiunea „Atitudini”, de la Radio Sputnik Moldova.

Cert este că la cârma țării noastre nu au fost politicieni responsabili.

„În Republica Moldova, cu părere de rău, în cei aproape 30 de ani de independență, marea majoritatea celor care au deținut puterea, au ales calea a doua. Au identificat așteptarea și s-au pliat pe ea. Politicienii de la noi știu că fiecare moldovean își dorește drumuri bune, pensii mai mari, un loc de muncă bine plătit și ei asta promit. Și cu asta se ocupă de 27 de ani", a adăugat Igor Volnițchi.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0