Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertisment important făcut de Poliției pentru cei care vor ieși în centrul Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi și mâine, 6-7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală, cât și pe întreg teritoriul țării, sunt desfăşurate manifestări cultural-artistice consacrate sărbătorii „Ziua Națională a Vinului", ediția 2018.

CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. Poliția Republicii Moldova anunță că, pentru ca sărbătoarea să se desfăşoare fără incidente, în aceste două zile, oamenii legii vor fi la datorie şi vor asigura ordinea şi securitatea publică. Deoarece traficul poate fi aglomerat din cauza fluxului mare de vehicule, Poliţia solicită tuturor participanţilor la trafic să manifeste maximă prudenţă şi atenţie.
În acest context, de vineri seara şi până la 8 octombrie, ora 06:00, este sistată circulația rutieră în PMAN, în perimetrul străzilor Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi strada Alexandru Puşkin.

Ziua Națională a Vinului - Sputnik Moldova
Ziua Vinului 2018: Programul detaliat al evenimentului

De asemenea, politiștii de patrulare vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

Oamenii legii le recomandă cetățenilor care vor fi prezenți la sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului" din alte localități ale țării să parcheze mașinile personale în locurile special amenajate, iar locuitorii Capitalei să circule cu transportul public, pentru a nu aglomera traficul rutier.

De asemenea, poliţiştii îi îndeamnă pe cetăţenii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să se conformeze indicaţiilor inspectorilor de patrulare, să se comporte adecvat, să păstreze ordinea şi curăţenia în locurile publice şi să evite apariţia în stare de ebrietate în zonele de agrement şi locurile de odihnă în masă a populaţiei.

Totodată, pentru a petrece acest sfârșit de săptămână în siguranţă, Poliția recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie și să respecte normele circulației rutiere.

Apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 — Apelul de Urgenţă în caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.

Fluxul de știri
0