Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sistemele de monitorizare a bebelușilor pot bruia semnalele antenelor de telefonie mobilă

© Photo : ANCOMCristin Popa
Cristin Popa - Sputnik Moldova
Abonare
Aparatele de supraveghere a bebelușilor și echipamentele radio fără marcaj CE (Conformitate Europeană) împiedică apelul la 112 și provoacă interferențe prejudiciabile serviciilor de comunicație mobile.

 

 

Sistemele de monitorizare a bebelușilor pot bruia semnalele antenelor de telefonie mobilă

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din România avertizează că în ultimul timp s-a constatat că echipamentele de comunicații electronice care provin din Canada, Statele Unite ale Americii sau Asia, fără marcaj CE provoacă interferențe prejudiciabile serviciilor de radiocomunicații autorizate.

"Aceste echipamente funcționează conform în țara din care provin, însă în spațiul european ele generează mari probleme. O singură emisie neautorizată și neconformă îneacă o stați de bază și nu mai pot fi făcute apeluri pe acea stație de bază, automat locuitorul din zona respectivă, nu are de unde să aibă semnal din altă parte", spune Cristin Popa, director executiv Direcţia Executivă Monitorizare şi Control ANCOM.

Solicitați de Sputnik Moldova, responsabilii de la Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei au declarat că în Republica Moldova nu au fost încă sesizate reclamații în acest sens, însă cetățenii trebuie să fie precauți la achiziționarea consolelor, dronelor, echipamentelor electrocasnice, telefoanelor de uz casnic, întrerupătoarelor automate, camerelor de monitorizare a bebelușilor și alte echipamente care obligatoriu trebuie să aibă marcajul CE.  

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0