Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„În Franța poeții nu mor”: Charles Aznavour a fost petrecut pe ultimul drum - Video

© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Accesați arhiva multimediaCharles Aznavour, adio
Charles Aznavour, adio - Sputnik Moldova
Abonare
Onorul național i-a fost prezentat marelui artist în incinta Domului Invalizilor din Paris.

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. La ceremonie de adio au participat liderii Franței și Armeniei.

Aznavour a încetat din viață la 1 octombrie, în casa sa din sudul Franței.

Publicul a avut posibilitatea să-și ia un ultim rămas bun de la cel care a fost unul dintre cei mai iubiți exponenți ai trăirilor și emoțiilor lui.

Marele șansonier va fi înmormântat sâmbătă, 6 octombrie, în comuna Montfort-l'Amaury din apropierea Parisului. La ceremonia funerară vor participa membrii familiei.

Născut pe 22 mai 1924, la Saint-Germain-des-Prés, el a fost fiul lui Michael Aznavourian și Knar Baghdasarian, un cuplu de armeni emigrați în Franța.

Botezat ca Shahnhour Varinag Aznavourian, avea să intre în Cartea de aur a muzicii internaționale sub numele de Charles Aznavour.

Cu zeci de premii la palmares, Charles Aznavour a colaborat de-a lungul timpului, printre alţii, cu Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida şi Serge Gainsbourg.

Prin fantastica și îndelungata sa carieră interpretativă el a adus faimă atât țării în care a văzut lumina zilei și a excelat în luminile rampei, cât și patriei sale istorice.

Marele cântăreț întotdeauna a conștientizat originea sa etnică și i-a purtat respect. De țara strămoșilor l-au legat nu numai comunitatea de limbă, numeroasele programe de instruire, dezvoltare și binefacere promovate de el.

Armenii regăsesc trăsăturile lor naționale în maniera interpretativă a lui Aznavour, o oglindă fidelă a personalității sale, în melodica și mesajele pieselor cu care marele bard a cucerit o planetă întreagă.

Fluxul de știri
0