Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să cunoaștem despre cancerul mamar

© Sputnik / OsmatescoLarisa Sofroni
Larisa Sofroni - Sputnik Moldova
Abonare
Ce înseamnă cancerul mamar? Cine sunt persoanele predispuse să se îmbolnăvească de această maladie, dar și ce factori provoacă această boală.

Cancerul mamar este cea mai răspândită formă de cancer la femei, atât în țara noastră, cât și la nivel internațional. Zilnic, trei femei din Republica Moldova sunt diagnosticate cu cancer la sân. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, numai anul trecut, în țara noastră au fost înregistrate 1118 cazuri noi. Tocmai 10% dintre acestea pierd lupta cu boala chiar în primul an de la depistarea maladiei.

Pentru a informa populația despre riscurile și metodele de prevenire a acestei maladii, Ministerul Sănătăţii, în comun cu Institutul Oncologic, a lansat o campanie de informare a populației.

Astfel, pe parcursul lunii octombrie, în fiecare zi de joi vor fi organizate școli cu pacienții din cadrul Institutului Oncologic, unde medicii mamologi vor oferi informații despre prevenire, grupuri de risc, tratament, instruiri de auto-control.

Totodată, în perioada 8-12 octombrie, în municipiile Bălți, Cahul, Comrat și UTA Gagauzia, medicii mamologi vor oferi consultații gratuite, iar în săptămâna 15-19 octombrie astfel de consultații vor fi oferite și în cadrul Asociațiilor Medico-Teritoriale din Chișinău.

Ce înseamnă cancerul mamar? Cine sunt persoanele predispuse să se îmbolnăvească de această maladie? Ce factori provoacă această boală, dar și cum putem preveni o eventuală îmbolnăvire, am aflat de la medicul mamolog, profesorul, Larisa Sofroni.
Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0