Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Națională a Vinului atrage un număr impresionant de turiști

© Sputnik / OsmatescoDiana Lazăr
Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Națională a Vinului a ajuns la cea de-a XVII-a ediție și va fi sărbătorită în data de 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale și va fi desfășurată sub genericul „Vin din sufletul Moldovei".
Ziua Națională a Vinului atrage un număr impresionant de turiști

Principala atracție a Zilei Naționale a Vinului 2018 vor fi cele peste 60 de standuri expoziționale ale companiilor vitivinicole din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată, la care se va alătura standul vinificatorilor români — o premieră pentru sărbătoarea Ziua Vinului.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Diana Lazăr, care este implicată în mai multe proiecte de promovare a turismului vinicol din Moldova, a declarat că sărbătoarea Ziua Națională a Vinului contribuie la atragerea unui număr mare de turiști și grație acestei sărbători potențialul turismului moldovenesc este unul promițător.

"Evenimentul întrunește sute de mii de vizitatori și are drept scop promovarea vinificației autohtone și a imaginii Republicii Moldova ca țară producătoare de vinuri de calitate. Nu prea găsim evenimente dedicate vinului de o asemenea anvergură. Este o sărbătoare ce ne diferențiază și de aceea avem o atenție atât de mare din partea turiștilor. De Ziua Națională a Vinului deja sunt rezervate foarte multe hotele, restaurante și excursii la vinăriile din țară", a precizat Diana Lazăr.

De menționat că anul trecut Ziua Națională a Vinului a întrunit circa 100 de mii de vizitatori. Cei mai mulți turiști au fost din România, Rusia, Ucraina, China, Japonia, Ungaria, Italia și Marea Britanie. Totodată, anul trecut, Republica Moldova a înregistrat o creștere cu 50 la sută a numărului de cetățeni străini care au vizitat-o, față de 2015. Tot în anul 2017, numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat, iar numărul vizitatorilor de destinații turistice vitivinicole a crescut cu 20 la sută.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0