Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom avea sau nu mai mulți bani în buzunar după implementarea reformei fiscale

© Sputnik / OsmatescoDorel Noroc
Dorel Noroc - Sputnik Moldova
Abonare
Reforma fiscală care a intrat în vigoare de la 1 octombrie va aduce venituri suplimentare populației în valoare de aproximativ 700 de milioane de lei, declară Dorel Noroc, șeful Direcției politică fiscală și vamală de la Ministerul Finanțelor.
Vom avea sau nu mai mulți bani în buzunar după implementarea reformei fiscale

Reforma fiscală, care a intrat în vigoare de la 1 octombrie, va aduce venituri suplimentare populației în valoare de aproximativ 700 de milioane de lei, declară Dorel Noroc, șeful Direcției politică fiscală și vamală de la Ministerul Finanțelor.

În avantaj sunt și agenții economici, care vor economisi aproximativ 1,7 miliarde de lei ca urmare a reducerii cotelor de contribuție socială de la 23 la sută la 18%.

"Aceste economii se vor regăsi fie în investiții, fie în majorări de salarii, care au ca efect o stimulare a creșterii economice", spune Dorel Noroc. Potrivit lui, după 1 octombrie, cetățenii vor trebui să aibă salarii mai mari pentru că lefile lor vor fi impozitate după noua cotă.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0