Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți tineri vor fi luați la armată în următoarea perioadă: Ce a decis Guvernul

© Photo : Guvernul RMPavel Filip - Armata
Pavel Filip - Armata - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis câți tineri moldoveni vor fi înrolați în Armata Națională și în rândul Trupelor de Carabinieri - detalii.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. În cadrul șdinței de miercuri, Guvernul a luat act de îndeplinirea sarcinii de încorporare pentru perioada aprilie-iulie 2018 și a stabilit noi sarcini de încorporare pentru perioada octombrie 2018 — ianuarie 2019.

Victor Gaiciuc - Sputnik Moldova
Victor Gaiciuc: Armata este oglinda societății. Cum este țara, așa este și Armata

În comparație cu perioada precedentă, numărul de tineri moldoveni care urmează să fie recrutați în Armata Națională s-a micșorat de la 1200 la 800, iar în rândul trupelor de carabinieri de la 600 la 400 de recruți.

”Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în comun cu centrele militare şi autorităţile administraţiei publice locale, va asigura desfăşurarea activităţilor educative cu tematică militaro-patriotică, consacrate datelor remarcabile din istoria Armatei Naţionale, în scopul susţinerii campaniei de încorporare şi propagării prestigiului serviciului militar în societate”, prevede o hotărâre aprobată de Guvern.

Potrivit Executivului, decizia de a diminua numărul de recruți vine ”în contextul profesionalizării Armatei Naționale și a Trupelor de Carabinieri”.

Fluxul de știri
0