Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Promovarea medicamentelor va fi reglementată: Ce a decis Guvernul

© Pixabay / MatvevnaMedicamente
Medicamente - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la promovarea etică a medicamentelor.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Pentru a informa corect consumatorul şi a le oferi posibilitatea să-și formeze propria opinie asupra valorii terapeutice a medicamentelor, precum și pentru a responsabiliza medicii şi farmaciştii care pot să-i influenţeze în alegerea unui medicament, Executivul a aprobat miercuri Regulamentul cu privire la promovarea etică a medicamentelor. 

Medicamente - Sputnik Moldova
Alarmă: Nu procurați aceste medicamente - AMDM le-a retras din farmacii

Pentru asigurarea utilizării în siguranţă a medicamentelor, indiferent de modul lor de eliberare, documentul reglementează în premieră modalitatea desfășurării publicității şi promovării medicamentelor. Conform proiectului este permisă publicitatea către publicul larg doar a medicamentelor care se eliberează fără prescripţie medicală, care trebuie să fie exactă, actuală, să nu încurajeze automedicația și utilizarea nerațională.

De asemenea, Regulamentul stipulează cerinţele privind publicitatea destinată persoanelor calificate în domeniul sănătăţii, care prevăd că toate informaţiile trebuie să fie exacte, actualizate, verificabile şi complete pentru a permite formarea propriei opinii cu privire la calitatea terapeutică a medicamentului în cauză.

Лекарства Medicamente - Sputnik Moldova
Societate
Schema prin care medicii ne bagă pe gât medicamente scumpe - Detalii de la CNA

Materialele publicitare pot fi difuzate la televiziune sau radio, iar publicitatea exterioară poate fi expusă numai cu condiţia notificării prealabile a Agenției Medicamentului de către persoana care difuzează/expune materialul respectiv, iar Agenţia Națională pentru Sănătate Publică va întreprinde măsurile necesare privind respectarea legislaţiei cu referire la publicitatea medicamentelor.

Menționăm că Proiectul a fost elaborat pentru consolidarea domeniului de promovare etică a medicamentelor în conformitate cu cele mai bune practici din statele membre ale Uniunii Europene.

Fluxul de știri
0