Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O noutate trăsnet: În Moldova, permise de conducere pentru bicicliști

© Photo : Poliția Moldovei permise pentru bicicliști
permise pentru bicicliști - Sputnik Moldova
Abonare
"Permis pentru bicicletă", un concept inedit care urmează să fie implementat de Poliția Națională.

Chișinău, 4 oct — Sputnik. O nouă abordare a educației rutiere în rândul copiilor, care urmează să fie demarată în Republica Moldova de Poliția Națională în parteneriat cu administrația publică locală, a fost subiectul unei ședințe, desfășurate ieri, la Inspectoratul General al Poliției.

Proiectul are ca scop reducerea accidentelor cu implicarea copiilor. Astăzi, aceste cazuri sunt foarte dese, iar situația este una îngrijorătoare.

Proiectul "Permis pentru bicicletă" urmează să fie pilotat în raioanele Rezina și Ungheni, unde este amenajat câte un „Orășel al siguranței copiilor".

Noul serviciu, o premieră pentru Republica Moldova, este inspirat din experiența unor orașe din Italia și Germania și urmează să fie unul atractiv și interesant cu activități inițiate în scopul încurajării mobilității active și durabile a copiilor.

Grupul țintă sunt elevii claselor a IV-XII, care vor fi instruiți atât teoretic, cât și practice de polițiști cum să circule cu bicicleta. Ulterior polițiștii vor testa copiilor cunoștințele teoretice, iar apoi — cele practice, după care urmează momentul cel mai așteptat: înmânarea permisului de biciclist!

Inspectoratul General al Poliției menționează vă acest proiect nu este unul întâmplător, el venind pe fondul creșterii accidentelor rutiere cu implicarea copiilor în calitate de pietoni și cicliști.

În comunicatul de presă difuzat de Inspectoratul General al Poliției nu se precizează dacă permisele pentru bicicliști ar putea fi obligatorii într-un anumit moment în Republica Moldova, adică cetățenii nu vor mai putea circula pe drumurile publice cu bicicleta dacă nu dețin permisul pentru bicicliști.

Fluxul de știri
0