Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Descoperire fascinantă în Egipt: Iată ce au găsit arheologii lângă Cairo

© Sputnik / Uriy Somov / Accesați arhiva multimediaПирамиды, Египет
Пирамиды, Египет - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit primelor date ale arheologilor, mormântul ar fi aparținut omului de încredere al Faraonului.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. O misiune arheologică cehă, care activează în vecinătatea necropolei Saqqara din apropierea orașului Cairo, a descoperit un mormânt al faraonilor egipteni din dinastia a V-a (2504 — 2347 î. Hr.), a declarat pentru jurnaliști Mustafa Vaziri, șeful Consiliului Superior al Monumentelor Antice, potrivit RIA Novosti.

Древнее захоронение в зоне будущего строительства автодороги у города Аксай в Ростовской области - Sputnik Moldova
Rusia
Descoperit în Rusia: Un sit arheologic cu 1000 de ani mai vechi decât piramidele egiptene

Potrivit lui, mormântul din calcar și cărămidă, aparține unui bărbat numit Ka Iras, care a trăit în perioada mijlocie a celei de-a V-a dinastii, în timpul faraonilor Niferefra și Niuserra. El ar fi fost omul de încredere al faraonului, după cum o demonstrează inscripțiile gravate pe pereți. De asemenea, în tunelul principal al mormântului arheologii au descoperit fragmente ale unui monument din granit roz, care îl înfățișează pe cel înmormântat. Oamenii de știință continuă săpăturile în mormântul descoperit.

În complexul arheologic Saqqara, din imediata vecinătate a capitalei egiptene, se află cea mai veche necropolă unde au fost înmormântați reprezentanți ai primei dinastii de faraoni (XXXI — XXIX sec. î. Hr.) Unul dintre cele mai faimoase monumente din Saqqara este considerat piramida lui Djoser.

Fluxul de știri
0