Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Centrul Capitalei, împânzit de carabinieri: Iată ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav RotariПротест у офиса "PAS"
Протест у офиса PAS - Sputnik Moldova
Abonare
Două proteste au avut loc în această dimineață în Capitală.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Mai mulți tineri care sunt membri ai Partidului Democrat din Moldova au protestat în această dimineață în fața sediului Partidului Acțiune și Solidaritate.

Майя Санду и Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Năstase și Sandu - falșii lideri ai unui fals protest

Demonstranții au acuzat-o pe Maia Sandu că împreună cu fostul premier și președinte al Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, a furat un miliard de euro din sistemul bancar.

Aceștia au mai declarat că în 2014 a devenit deputat datorită banilor furați din băncile din Moldova. Activiștii Partidului Democrat au scandat: "Maia Sandu si Filat au furat un miliard", "Nu uita Maia Sandu, Filat te asteapta în cameră".

Un alt protest s-a desfășurat în această dimineață în fața clădirii Parlamentului. Acesta a fost organizat de Mișcarea de Rezistență ACUM. Protestatarii  au cerut să nu fie întârziată investigarea furtului miliardului și să fie publicat raportul Kroll 2.

Carabinierii și polițiștii au asigurat ordinea publică și nu au lăsat protestatarii să se apropie pre mult de clădirea Parlamentului.

Fluxul de știri
0