Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț bombă făcut de șeful BNM: Moldova va renunța la bancnotele de hârtie - Video

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
În câțiva ani, Moldova va renunța la bancnotele de hârtie, care vor fi înlocuite cu bancnote din polimer. Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei a anunțat când ar putea să fie emise.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Guvernatorul Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, a anunțat în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe că bancnotele de hârtie vor fi înlocuite treptat cu cele fabricate din polimer, iar primii lei din plastic ar putea să apară în circulaţie începând cu anul viitor.

”În acest an vom mai face un pas, care ne-a fost solicitat de cetățeni. În următoarele săptămâni vom lansa o licitaţie pentru bancnote de polimer. Sper la sfârșitul anului să avem deja firma care le va produce. Și dacă totul merge bine, la anul viitor vom avea și prima bancnotă”, a declarat Cioclea.

Totodată, guvernatorul BNM a precizat că măsura are drept scopul reducerea de cheltuieli în procesul de producere a bancnotelor, subliniind că "la fiecare şase, şapte luni trebuia să schimbăm jumătate din stocul bancnotelor de hârtie.

Fluxul de știri
0